FAKÜLTE HAKKINDA GENEL BİLGİ

Turizm Fakültesi 13.11.2009 tarihli ve 27405 sayılı Resmi Gazete’de yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı’nın 28.09.2009 tarih ve 25377 sayılı yazısı ile kurulmuştur.

Bölümler

• Turizm İşletmeciliği
  • Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
  • Rekreasyon Yönetimi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında fakültemize yerleşen öğrencilerin sayısı, puan türleri ve taban-tavan puanları için lütfen tıklayınız.

Eğitim

Fakültemizde eğitim-öğretim süresi 4 yıl olup; ilk yıl tüm bölümlerdeki dersler, ortak müfredatla yürütülmektedir. İkinci yıldan itibaren ise her bölüm, kendi alanı ile ilgili teorik ve uygulamalı derslere yoğunlaşmaktadır. Meslek stajları ile birlikte, öğrenilen teorik bilgilerin uygulamaya geçirilmesi de sağlanmaktadır.

Teknolojik Altyapı

Turizm Fakültesi, geniş teknik olanaklara sahiptir, 13 adet amfisi, 7 seminer salonu, 4 bilgisayar laboratuarı, okuma salonu, konferans salonu, öğrenci kantini, uygulama oteli, uygulama mutfağı, uygulama restoranı ve çamaşırhanesi ile öğrencilerine gerekli altyapıyı sunmaktadır.

Gölbaşı Yerleşkesinde faaliyet gösteren öğrenci yemekhanesi fakültemiz öğrencileri için hafta içi her gün yemek hizmeti sunmaktadır.