Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen, Onursal Başkanlığını Prof. Dr. Erkan İbiş (Ankara Üniversitesi Rektörü), Prof. Dr. Süleyman Büyükberber (Gazi Üniversitesi Rektörü), Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu (A.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanı) ve Prof. Dr. Azize Hassan’ın (G.Ü. Turizm Fakültesi Dekan V.), Kongre başkanlığını ise Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya ile Doç. Dr. Fügen Durlu-Özkaya’nın üstlenmiş olduğu “V. Ulusal Zeytin Öğrenci Kongresi” başarıyla tamamlanmıştır.

12.05.2016 tarihinde A.Ü. Ziraat Fakültesi Kongre salonunda gerçekleştirilen kongrede “Zeytin ve Zeytinyağında Kalite” ile “Zeytincilikte İstihdam Sorunu ve Çözüm Önerileri” tartışılmıştır. Yetiştiricilik, Bitki koruma, ekonomi ile sofralık zeytin ve zeytinyağı ile ilgili sunumların yanı sıra sektörün önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Yahya Laleli çeşitli soru ve sorunlara değinmiştir.

Kongrenin ikinci günü Üniversitemiz Mimar Kemaleddin Salonunda gerçekleştirilmiştir. Eczacı Sayın Atilla Totoş tarafından sunulmuş olan “Fonksiyonel Yönüyle Zeytinyağı” isimli çağrılı bildiride zeytinyağının sağlık amaçlı kullanımına değinilmiştir. Gastronomi, Zeytinyağı ve Sağlık başlıkları ile gerçekleştirilen oturumun ardından Ankara dışından gelen konuklar için Uzm. Ayşe Eren eşliğinde Anıtkabir ziyaret edilmiştir. Diğer konuklarla ise Aydın Borsası Panel Lideri Burcu Keser, Zeytindostu Derneği Genel Sekreteri ve Panel üyesi Atilla Totoş ve Doç. Dr. Fügen Durlu-Özkaya eşliğinde Zeytinyağı tadım eğitimi verilmiştir